Filmfragmentenfestival met Arnon Grunberg op 6 november 2021

click here for the English version -

Verlangen en geweld in film

Joachim Duyndam in gesprek met Arnon Grunberg over filmfragmenten

Theater De Balie, Amsterdam
zaterdag 6 november 2021 om 14.00 uur
(13.30 u. inloop in de zaal, live stream start om 14.00 u.)

Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden

 

Op 6 november viert de Girard Studiekring haar 40ste verjaardag in de vorm van een filmfragmentenfestival. In plaats van een besloten feest waarin teruggekeken wordt op alle activiteiten die de Studiekring ontplooid heeft, wordt er met dit evenement een poging gedaan een groter publiek te bereiken en mee te denken in het maatschappelijke debat. Aan de hand van filmfragmenten zullen een aantal centrale thema’s uit de mimetische theorie van René Girard besproken worden.

Het filmfragmentenfestival zal de vorm krijgen van een tweegesprek tussen kringlid Joachim Duyndam en schrijver-essayist Arnon Grunberg. Het gesprek zal plaatsvinden in theater De Balie in Amsterdam, maar zal ook via een live stream te volgen zijn. Later zal de registratie beschikbaar worden gemaakt met Engelse ondertitels.

Dit zijn de films die ze zullen bespreken:

Naast de aandacht die aan mimetische thema’s besteed zal worden, zullen Grunberg en Duyndam ook ingaan op de esthetische kanten van de fragmenten, en de wijze waarop cineasten erin slagen de complexe problematiek van menselijke relaties in beeld te brengen. Het belooft een interessante en onderhoudende middag te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in film en literatuur, en in thema’s als verlangen, rivaliteit en het geweld dat daaruit kan voortkomen.

**************************

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de toegang hanteren wij dezelfde bedragen als voor de 'tegenprestaties' tijdens de crowdfundingcampagne.

€ 10 - toegang tot de livestream en later toegang tot de videoregistratie met Engelse ondertiteling
€ 50 - toegang tot de theaterzaal van De Balie in Amsterdam op 6 november

Het bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL42 ABNA 0604 7727 85 op naam van Stichting Girard Studiekring onder vermelding van "bijdrage jubileum 2021".

**************************